Waarom zou je een afspraak maken met een coach?

Omdat: Iedereen een Socrates kan gebruiken. Iemand die ‘gewoon’ vragen stelt die je vervolgens zelf gaat beantwoorden. Alle antwoorden zitten al in je zelf verstopt. Door vragen te stellen, zonder dat de vragensteller de waarheid in pacht heeft, ontdek je je eigen antwoorden.

Eén van de NLP vooronderstellingen is de volgende: Je hebt alle hulpbronnen in je om succesvol te zijn, om te leren.  Samen met de vooronderstelling dat ieder mens zijn eigen ervaringen creëert zijn dit mooie vooronderstellingen om als uitgangspunt te nemen om met je loopbaanvraag of persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan.

Ik ben je Socrates, en jij vindt je antwoorden op je loopbaanvraag of persoonlijke vraagstukken. En vervolgens ben jij in staat om je te ontwikkelen of een plan te maken voor je loopbaan. Kom je tot de ontdekking dat er iets is dat je belemmert? Dan heb je alles in je om daar verandering in aan te brengen. Gedrag is namelijk aan te passen. Gedrag is een keuze. En ja, die laatste opmerking wringt ook bij mij soms een beetje, want je reageert in een situatie soms vanuit een reflex. Omdat je lichaam een situatie herkent uit het verleden terwijl de situaties niet gelijk zijn. Hoe je reageert is dan ook niet goed of fout. Door middel van coaching ontdek je hoe je reageert, wat de herkomst is van je reactie, én vooral hoe je je reactie/gedrag kunt aanpassen.

Loopbaan coaching volgens Het Koersonderzoek van Hoogendijk

Persoonlijke ontwikkeling Eigen – wijs op pad op pad & Blik op scherp