Het Koersonderzoek

Het Koersonderzoek is een methode die er vanuit gaat dat je loopbaan een belangrijk onderdeel is van je leven. Je loopbaan is weer onderdeel van je levensloop. Vier processen spelen daarin een belangrijke rol:

Leren

Ervaren

Creëren

Bewust worden

Iedereen is daarin uniek. Iedereen doorloopt die processen op zijn eigen-wijze.

In het koersonderzoek staat uiteraard jouw coachvraag centraal. Daarin gaan we op zoek naar je verlangens. Je coachvraag en je verlangens zullen leiden tot jouw missie én wat je daarin nog te doen hebt. Belangrijke bronnen van informatie zijn je levensloop en je school-werkloopbaan: je Curriculum Vitae. Je vergroot je werkgeluk en creativiteit als jij werk doet waar jij gelukkig van wordt. Je zult inspirerend zijn voor jezelf én voor anderen.

Goed om te weten:

  • Je investering per week: een halve dag ( naast de coachsessies)
  • Voor elke coachsessie wordt een huiswerkopdracht gemaakt
  • Na elke sessie schrijf je een reflectieverslag

Tijdens het traject zal je merken dat de vier processen van leren, ervaren, creëren en bewustwording voorbij komen in willekeurige volgorde. Én op momenten dat je het niet verwacht! Dat vind ik de mooiste momenten. Je denkt dat er niets gebeurd, maar ondertussen.😉 Houdt dus een schriftje bij de hand waarin je je (leer) ervaringen en inzichten kunt opschrijven. Schrijven bevordert het proces, en geeft inzicht.

Is een Koersonderzoek voor nu een te uitgebreid traject voor je? Kies dan voor een DISC en Drijfveren analyse inclusief een coachgesprek. De uitgebreide rapportage en het coachgesprek kunnen je veel inzicht geven in jezelf en hoe je verder kunt in je loopbaan. 

Leef je droom. Neem je herinneringen mee en maak nieuwe herinneringen. Ze zijn brandstof voor het leven.