Leef je droom. Neem je herinneringen mee en maak nieuwe herinneringen. Ze zijn brandstof voor het leven!

Kiezen voor Vrijheid en Verandering

In Twente liggen mijn roots. Daar ben ik geboren en opgegroeid. In 1996 heb ik mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond. Mijn man vond een baan in Delft, en waar je werk is staat je huis. Dat was toen nog de gedachte. Voor mij niets mis mee. Mijn loopbaan begon in ik een ziekenhuisapotheek omdat ik als maatschappelijk werkster geen baan kon vinden. Na een jaar heb ik daar mijn baan opgezegd. Ik werd er niet gelukkig van. Ik vond een baan in de schuldhulpverlening, en na vijf jaar ben ik gestart als WSNP bewindvoerder. (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen). Sinds 2017 ben ik mij gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Mijn leerschool is Neuro Linguïstisch Programmeren.

Inmiddels is loopbaancoaching een specialisatie van mij aan het worden. Levensloop en loopbaan gaan samen. Het één beïnvloed het ander en andersom. Belangrijk daarbij zijn mijn eigen Drijfveren: Verantwoordelijkheid, Beweging, Keuze en Verandering. In mijn eigen reis heb ik mijn persoonlijke Fundament ontdekt:  Betrokkenheid, Kracht en Moed.

Vanuit mijn drijfveren en mijn Fundament coach ik mannen en vrouwen die zich persoonlijk willen ontwikkelen om keuzes te maken die passen bij wat zij belangrijk vinden en waar zij energie van krijgen: Balans werk / privé.  

Visie op coaching

In mijn visie op (loopbaan) coaching maak ik gebruik van de welbekende metafoor, de

treinreis van je leven met verschillende stations. Waar ben je opgestapt? Welke route heb je gekozen? Op welk station ben je even uitgestapt?  Waar zou je even stil kunnen gaan staan? Waar stap je weer in? Welke herinneringen neem je mee als brandstof richting een nieuwe toekomst? Ik ben je reisbegeleider die af en toe de trein stopzet, in het nu of met terugwerkende kracht. Ik ben je reisbegeleider die de brandstof weer in je laat branden om richting het volgende station te gaan.

(Loopbaan) coaching is het faciliteren van een coachee in de reis van het leven en het werk en vice versa. Om te bewegen in een richting waar iemand gelukkig wordt is Inzicht, Bewustwording, en het maken van Keuzes noodzakelijk. Uitgangspunt van de reis zijn:

Eigen-wijsheden van de coachee, – het Beginstation van de coachee, – Tussenstations, – het Eindstation van de coachee. Scherpe bochten zullen anders aangesneden worden, en je krijgt tools om met eventuele belemmeringen om te gaan.